onroerendgoed vastgoed voorlopig koopcontract verborgen gebreken borgsom niet betaald geleverd

Onroerend goed / vastgoed/ Problemen (ver)koop woning

Niet nakomen verkoop woning

Het zal u maar gebeuren!

Eindelijk hebt u uw onroerend goed verkocht en de koper komt de overeenkomst niet na. Dat is niet alleen heel vervelend, maar heeft ook grote financiële consequenties. U bent uw pand niet kwijt, maar kunt u het pand wel onmiddellijk aan een ander verkopen? Wat is er in het voorlopig koopcontract afgesproken en wat kunt u ondernemen?

In zo'n situatie is het belangrijk dat u goede bijstand van een advocaat hebt.

Verborgen gebreken en overige

Er kunnen ook andere conflicten bij de aan- en verkoop van onroerend goed ontstaan. Denk daarbij aan: verborgen gebreken, de afgesproken borgsom wordt niet op tijd betaald of er wordt niet tijdig voor een bankgarantie zorggedragen, etc.

De verkoper kende gebreken in het vastgoed of had deze behoren te kennen en had deze moeten meedelen aan de koper, maar heeft dit laatste nagelaten. Ook ontstaan er vaak geschillen over de vraag of de koper zich juridisch nu wel of niet heeft vastgelegd op de aankoop van het onroerend goed (kan de koper er nog af dan wel moet de verkoper goed vinden dat de koper zich ontijdig terugtrekt). Bij het ontstaan van dergelijke conflicten is het aan te raden om zo snel mogelijk een advocaat te raadplegen.

Wij hebben jarenlange ervaring in deze zaken en kennen natuurlijk de wetten en regels.