ervaren advocaat goede beste vFAS specialist MfN NMI registermediator
MfN NMI vfas echtscheidingsadvocaat groningen


Mr M.H. Heeg

Marjet Heeg is al meer dan twintig jaar als advocaat verbonden aan Heeg en Holthinrichs Advocaten. In eerste instantie heeft zij een algemene praktijk gevoerd en heeft zij veel ervaring op meerdere rechtsgebieden opgedaan. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en ook als advocaat-scheidingsmediator. Als personen-en familierechtspecialist begeleidt, adviseert en procedeert Marjet over echtscheidingen, verdelingen, afwikkeling huwelijkse voorwaarden maar ook over kinder-en partneralimentatie, gezag, erkenning en omgang (zorgverdeling) / ouderschapsplan.
Verder begeleidt zij u als mediator bij het afwikkelen van uw scheiding of andere problemen / conflicten. Daarnaast oefent zij ook diverse andere rechtsgebieden uit zoals arbeidsrecht, strafrecht, incasso-zaken en vastgoedrecht. Steekwoorden die op haar van toepassing zijn: betrokken, doortastend, gedreven maar ook praktisch.


Nevenactiviteiten

Tijdens haar studie rechten had Marjet al een sterk rechtvaardigheidsgevoel en wilde zij jongeren met rechtsproblemen helpen.
Zij is voorzitter van de Kinder-en Jongeren Rechtswinkel te Groningen geweest. Daarna is zij bestuurslid van de jonge balie Groningen geweest.
Verder is zij lid geweest van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten en maakte zij jarenlang deel uit van de Commissie Familierecht van de Rechtbank Noord Nederland en van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden (dit zijn overlegorganen van de Nederlandse Orde van Advocaten en de rechtbank/gerechtshof). Zij neemt regelmatig deel aan intervisies en een werkgroep familierecht.


Opleiding

  • Nederlands Recht, Rijksuniversiteit Groningen (scriptie op gebied van Arbeidsrecht)
  • IMFO vFas-juridische Specialisatie-opleiding Familierecht
  • IMFO Basisopleiding Scheidingsmediator
  • IMFO Specialisatie-opleiding Scheidingsmediator


Netwerken

  • Lid vFas (Nederlandse Vereninging Familierecht- en Erfrechtadvocaten Scheidingsmediators)
  • Mfn-registermediator


Rechtsgebiedenregister

Marjet Heeg heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
  • algemene praktijk
  • personen- en familierecht
Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.


KvK nummer: 50900862